Visszatértem!

Nos igen, mint a címből is kiderült, újra folytatódik a blog.

Az utolsó bejelentkezés óta történt azért némi változás körülöttem, ezért is váratott magára a dolog. Székhelyet váltottam, így már Budapesten is elérhetőek könnyen az #enchili termékek. Ez leginkább pozitívum, ám a főzés és a termesztés megmaradt kicsiny városomban, Encsen. 

Az év végi összefoglaló elmaradt, röviden és tömören úgy lehet fogalmazni, hogy a termés nagy része a fagyasztóban várja feldolgozását, amit az év folyamán folyamatosan fogok tenni, így senki nem marad szósz nélkül (cirka 700 üveggel tervezek). Kicsivel több, mint 9 kg alapanyag termett otthon, ami magamhoz képest eddig rekord, hiszen az egész kert gyakorlatilag chilivel volt bevetve. Nem lesz másképpen idén sem, hiszen már földben vannak a magok és várják a tavasz végét, hogy kikerüljenek a szabadföldbe. Ezéven nem fogok cicomázni, 110 és 60 mag yellow és red habanero, valamint 30 mag carolina reaper fogja adni a szószok lelkét (vagyis ami azokból kinő). Azért döntöttem az erősebb és variálhatóbb fajták mellett, mert így többet lehet játszani az ízekkel, arányokkal, ami egy kezdő "vállalkozásnál" fontos. 

Blogbejegyzés ritkábban, facebook aktivitást gyakrabban tervezek, illetve képek vegyesen lesznek megosztva. Még az is lehet, hogy egy nagy változás lesz az éven...ki tudja? :)